اهمیت کمپین تبلیغاتی برای کسب و کارها
اهمیت کمپین تبلیغاتی برای کسب و کارها
در عصر جدید بیشتر از هر دوره دیگری داشتن یک کمپین تبلیغاتی مناسب برای افزایش آگاهی عموم مردم نسبت به برند، جلب توجه و افزایش ارتباطات میان مشتریان و برند باعث پیشرفت کسب و کار شما میشود. این روزها تبلیغات آنلاین نقش اساسی برای بیشتر مشاغل دارد. معنای تبلیغات به صورت کلی به آگهی و معرفی خدمات و محصولات به منظور تحریک کردن مشتریان برای خرید برمیگردد. شرکت های بزرگ و حتی کسب و کارهای کوچک و نو پا بخشی از سرمایه خود را به کمپین تبلیغاتی اختصاص میدهند. در این مقاله برای ورودی قدرتمند به دنیای دیجیتال و گسترش کسب و کارتان به برسی کامل کمپین های تبلیغاتی، ابزارها و نحوه اجرای آن ها به صورت اثر بخش میپردازیم.
کمپین تبلیغاتی و هدف از طراحی آن
یک کمپین تبلیغاتی در واقع مجموعه ای از استراتژی ها و فعالیت های برنامه ریزی شده چند جانبه و هدفمند برای گروه خاصی از مخاطبین است. و به منظور پیدا کردن مشتری های جدید و افزایش آگاهی قشر وسیعی از جامعه هدف و آگاهی افراد بیشتری از برند و افزایش فروش طراحی میشوند. بسیاری از افراد فکر میکنند منظور از کمپین تبلیغاتی، انجام تبلیغاتی ساده برای ارتقا کسب و کار است درحالی که موفقیت یک کمپین تبلیغاتی خوب به برنامه ریزی دقیق برای رساندن پیام هدف در بهترین زمان ممکن برای مخاطبین است.
ابزارهای کمپین تبلیغاتی
برای موفقیت در زمینه بازاریابی آنلاین و تبلیغات باید ابزار های کاربردی آن را با استراتژی مناسب به کار ببرید. ابزار های دیجیتال مارکتینگ روش های بسیار گوناگونی جهت رسیدن به جایگاهی مناسب در بین مخاطبین هدف را برایتان فراهم میکند.
در حالت کلی مهم ترین ابزار های کمپین های تبلیغاتی به موارد زیر تقسیم میشود:
- بازاریابی محتوایی: از آشنا ترین ابزار های کمپین تبلیغاتی است که با اطلاعات سرکار دارد. بازاریابی محتوا به معنی نگرشی استراتژیک بر تولید و انتشار مداوم محتوای ارزشمند و مرتبط جهت جذب مخاطبین جدید و حفظ مخاطبین قبلی و تبدیل آنها به مشتری هایی ارزشمند میباشد.
- ایمیل مارکتینگ (بازاریابی ایمیلی): ایمیل مارکتینگ در ابزار های دیجیتال مارکتینگ از اهمیت ویژه برخوردار است. بازاریابی ایمیلی به معنای ارتباطی دو طرفه و بلند مدت با مشتریان فعال و بالفعل است. این ارتباط فرا تر از پیام های تبلیغاتی بوده، بلکه به منظور تقویت یا ایجاد یک رابطه عمیق با مخاطب میباشد. در تبلیغات ایمیلی یک پیام ثابت برای افراد زیادی ارسال میشود اما ایمیل مارکتینگ بر خلاف ایمیل های تبلیغاتی حالتی پویا و فعال دارد.
- تبلیغات اس ام اس (اس ام اس مارکتینگ): اس ام اس مارکتینگ ویژگی های خوب زیادی برای کسب و کار دارد. ارسال مستقیم پیام به مخاطبان فرصتی است که اهمیت و میزان تاثیر گذاری آن غیرقابل انکار است. بازاریابی پیامکی یکی از مهم ترین راه های تعامل مستقیم با مشتریان است. گاهی به سادگی قرار دادن یک لینک در متن محتوا میتوانید این ابزار آفلاین را برای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید. اس ام اس مارکتینگ تکمیل کننده ایمیل مارکتینگ به حساب میآید. این دو شباهت های زیادی به هم دارند و در صورتی که با هم به کار گرفته شوند، بهترین نتیجه از هر دو استراتژی بدست می آید.
- بازاریابی شبکه های اجتماعی (سوشال مدیا مارکتینگ): با افزایش چشم گیر استفاده از شبکه های اجتماعی و نفوذ آن در بین کاربران، این شبکه ها را به مکانی مناسب برای تبلیغات تبدیل کرده است. بازاریابی شبکه های اجتماعی به طور کلی به معنی استفاده از شبکه های اجتماعی جهت برند سازی، تعامل با مخاطبان، افزایش فروش و افزایش ترافیک وبسایت است. در این بازاریابی شما باید بهترین محتوای ممکن را تولید کرده، حرف های مخاطبین خود را بشنوید و با آنها ارتباط داشته باشید. در آخر نتایج حاصل از این کمپین را برسی کنید تا بر اساس آن کسب و کار خود را ارتقا دهید.
- بازاریابی تلفنی (موبایل مارکتینگ): این بازاریابی یک فعالیت تبلیغاتی برای ارایه در گوشی های هوشمند و تلفن های همراه میباشد. در موبایل مارکتینگ دسترسی به مخاطبان هیچ جای نگرانی ندارد، گوشی هوشمند افراد معمولا اولین چیزیست که آنها در صبح چک میکنند. موبایل وسیله ای شخصی است و نام برند شما در کنار دوستان و خانواده مخاطبین هدفتان قرار میگیرد. موبایل مارکتینگ همچنین سریع و مقرون به صرفه است.
- تبلیغات کلیکی (PPC): یکی از هدفمند ترین و محبوب ترین روش های بازاریابی دیجیتال است. اسم کامل این بازاریابی پرداخت به ازای هر کلیک میباشد (Pay Per Click). یعنی در صورت ورود مشتری به سایتتان پول کلیک اش را میدهید. هزینه انجام شده در این نوع تبلیغات فقط در صورتی پرداخت میشود که کاربران به دلایلی مثل کنجکاوی روی تبلیغ شما کلیک کرده و وارد لینک شما شده باشند. شما هزینه ای برای دیده شدن تبلیغ خود پرداخت نخواهید کرد. از دیگر مزیت های این روش هدف گیری دقیق مخاطبان است. یعنی شما این حق را دارید که دقیقا مشخص کنید تبلیغ شما برای چه کسانی و در چه زمانی به نمایش دربیاید.
فاکتور های موئثر در یک کمپین تبلیغاتی موفق
همه شما کمپین های تبلیغاتی بسیار زیادی را در طول زندگی خود دیده اید. اما فقط تعداد کمی از این کمپین ها به موفقیت رسیده اند. کمپین های موفق معمولا هدفمند متفاوت و خلاقانه برنامه ریزی میشوند.
در ادامه فهرستی از ویژگی های یک کمپین تبلیغاتی موفق را مورد برسی قرار میدهیم:
روش معرفی محصولات یا خدمات: کمپین تبلیغاتی یکی از اشکال برقراری ارتباط با هدف معرفی یک محصول یا خدمات، جهت افزایش فروش آن ها میباشد. موفقیت یک کمپین تبلیغاتی به هرچه بهتر معرفی کردن محصول یا خدمات آن شرکت بستگی دارد.
تحریک مخاطبان جامعه هدف:
یعنی توجیه مناسب مخاطبان در جهت هدف کمپین(افزایش فروش محصولات یا خدمت خاص). باید به مخاطبین اطمینان دهید که محصول تولید شده یا خدمات ارائه شده توسط برند شما از محصول و خدمات رقیبان بهتر است. کمپین تبلیغاتی موفق باید مخاطبین را به خرید محصولات خود ترغیب کند، مخاطبین باید قانع شوند که شما میتوانید مشکل آن ها را حل کنید یا تاثیر مثبتی در کیفیت زندگی آنها داشته باشید.
یک استراتژی بازاریابی خوب و کلی:
اکثر کمپین های موفق بازار در یک برنامه بازاریابی کلی قرار دارند. یعنی تفکر استراتژیک طراحان در تمام مراحل کمپین برای رسیدن به یک هدف بزرگ تر طراحی شده است.
هدفمندی کمپین تبلیغاتی:
در گذشته تبلیغات به رسانه هایی مثل رادیو و تلویزیون محدود بود و امکان هدف گذاری مخاطبان وجود نداشت. اما استراتژی های امروزی بازار های دیجیتال امکان تقسیم بندی مخاطبان بر اساس ویژگی های اصلی مخاطبان کسب و کارتان را امکان پذیر میکند و تبلیغات هدفمند بر اساس ویژگی های خاص مخاطبان را فراهم میکند. تبلیغات از این روش ها در بازاریابی بسیار موثر است.
سرمایه گذاری روی کمپین تبلیغاتی:
موفق شدن کمپین های تبلیغاتی به سرمایه گذاری منابع مختلف از جمله پول و زمان نیاز دارد. در صورتی که کمپین تبلیغاتی با موفقیت خود باعث افزایش سود کسب و کار شود. این افزایش سود معمولا از مبلغ سرمایه گذاری بیشتر بوده و کمپین نرخ بازگشت سود مثبت دارند.
کمپینی منحصر به فرد و متفاوت داشته باشید:
در این روزها که بازار پر از تبلیغات مختلف شده است، اشباع شدن بازار در تبلیغات زیاد شرکت های مختلف تاثیر بدی بر دیجیتال مارکتینگ به جا گذاشته است. مخاطبین شما همیشه با تبلیغات فراوانی رو به رو هستند و به بسیاری از آنها به تبلیغات اهمیت نمیدهند. پس برای موفقیت یک کمپین تبلیغاتی بهتر است خاص و متفاوت عمل کنید تا توجه مخاطبان را به محصولات و خدمات خود جلب کنید و از رقبا پیشی بگیرید.
خلاقیت:
کمپین تبلیغاتی شما با داشتن محتوایی خلاقانه خود را از رقیبانتان متمایز میکند. این محتوا میتواند به صورت تصاویر یا کلیپ های جذاب، سخنرانی های تاثیر گذار و تیتر و شعار های تبلیغاتی ماندگار باشد. بهترین کمپین تبلیغاتی با غافلگیر کردن مخاطبان یا انجام یک حرکت خاص در ذهن افراد ماندگار شده و مشتریانی وفادار پیدا میکند.
ادامه دار بودن کمپین:
موفقیت کمپین به تداوم اجرای تبلیغات در جهت هویت برند و ارزش های آن بستگی دارد. یک تبلیغ به تنهایی و بدون پشتوانه در بازار اشباع شده امروزی نمیتواند به هدف نهایی برند برسد. پس باید کمپین ها به شکل مداوم اجرا شوند تا هر شخصی به اندازه ای که پیام کمپین را به خاطر بسپارد با تبلیغ آن مواجه شود.
تبلیغات شخصی سازی شده:
شما باید محتوای تبلیغات خود را با جمع آوری داده ها و تجزیه تجلیل آنها به طور هدفمند و استراتژیک جلوی چشم مخاطبان هدف قرار دهید. با تحلیل داده ها نیاز مخاطبین خود را بفهمید تا مرتبط ترین محتوا را در دسترس مناسب ترین مخاطب خود برسانید. کمپین های تبلیغاتی موفق، شخصی سازی تبلیغات خود را در جهت نیازهای مخاطبین کسب و کار خود انجام میدهند.
اخلاقی بودن تبلیغات کمپین:
از آنجایی که تبلیغات با هدف ترغیب مخاطبین به انجام کاری یا تاثیر گذاری طراحی میشوند باید از انتشار اطلاعات نادرست دوری کرد. یک کمپین تبلیغاتی صادق مسئولیت تبلیغات خود را بر عهده میگیرد. کمپین های صادقانه ارزش برند را نزد مخاطبان بالا میبرند. این صداقت باعث برجای گذاشتن چهره ای بهتر نزد مخاطبین شده و در طولانی مدت برای جنبه های مختلف کسب و کار شما مفید است.
کلام آخر
در این مطلب به برسی تعریف، اهداف و ویژگی های یک کمپین تبلیغاتی موفق پرداخته شد. اگر شما و کسب کارتان هنوز در مورد کمپین های تبلیغاتی سوال یا اشکالی دارید، کافیست به آژانس دیجیتال مارکتینگ موبوکا سری بزنید.